Fejka

Per Mar Ferrer

Fejka

Mar Ferrer Falgàs


No m’ho has preguntat, ja ho sé, però em prenc la llibertat de dir-t’ho, pel títol que posseeixo com a, ara ja, Ex-Assassina de Plantes. Diríem que va arribar un punt a la meva trajectòria semiprofessional en què no m’ho podia consentir més; jo, que sóc cuidadora per naturalesa? Deixa’m dir-te doncs que hi ha dues maneres perquè et floreixin les plantes; o bé les regues, o deixes que ho faci la pluja.

Si les regues tu, encara que sigui amb aigua de l’aixeta, evites que s’assequin i és probable que tinguin més possibilitats de sobreviure o, almenys, de gaudir d’una vida més llarga. Algun ruixadet de tarda però els anirà molt bé. Els aportarà nutrients i minerals, molt natural. Una tempesta inesperada, en canvi, les pot posar en perill. Tot i que si te n’adones i corres cap a casa per posar-les a aixopluc, es poden arribar a salvar.

Si per contra, des de la distància, sents els llamps i els trons, veus com s’inunden i no fas res per socórrer-les, ni tan sols trucar al veí o al jardiner, llavors sí, és molt possible que morin ofegades. Segurament siguis dels que es conformen en haver-ho provat, buscaràs una substitució fàcil i en aquell racó ara solitari n’hi col·locaràs una de plàstic, que sempre fa bonic i no demana cap atenció. M’arriscaria a dir que en triaràs una d’aquelles d’IKEA, barates i de noms impossibles. Potser, fins i tot, un dia t’aventuris amb un cactus, que és una mica més autèntic. Així com més personal, amb caràcter. Sobreviuen la sequera, sí, i punxen com una mala cosa.

I si és així; bé, entesos, okei. Sempre hi ha qui creu que les plantes, tot i tenir vida, són tan sols guarniments inútils. No et sorprendrà, però, que la teva primavera no tingui flors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *